Nvidia Cuda Windows

Asennus

Asenna esim Visual Studio kääntäjäympäristö. Ilmainen Express versio ei välttämättä riitä. En ole testannut. Marraskuussa 2014 jakeluun tuli laajempi ilmainen versio, eli Visual Studio 2013 Community. Se on lähes sama kuin kaupallinen versio ja sitä voi myös laajentaa, toisin kuin Expressiä.
Yksi ongelma siinä tosin on, ettei 32-bittisiä käännöksiä cudalle ole tuettu ("unsupported"), pelkästään 64-bit.
Sitten Nvidia Nsight 4.7 jos haluaa kunnolla debuggailla tai optimoida (vaatii rekisteröitymisen). Amd:n vastaava debuggeri on CodeXL 1.6 (61 MB)

Katso tästä oikea cuda-paketti:
Uusin virallinen on cuda 7.0 täällä
Lisäksi on 7.5 beta-versio.
Cuda 6.5 ja 7.0 ovat yhteensopivia Visual Studio 2013, -2012 ja -2010.
Cuda 6.0 on yhteensopiva Visual Studio 2012, -2010 ja -2008

Cuda ei ole olemassa pelkästään grafiikkaa varten, vaan sillä voi tehdä esim tieteellistä laskentaa. Grafiikan piirto on kuitenkin hauskempaa joten tässä keskitytään siihen.
Huom Nsight ja Cuda paketeissa on jotain samoja tiedostoja. Älä päivitä uudempaa vanhemmalla. Cuda 6.5 asennusohjelma näyttää olemassaolevat ja asennettavat versiot nätisti rinnakkain ja voi itse valita että mitä haluat asentaa. Asennus ei kuitenkaan onnistu jos Visual Studio on päällä, se pitää itse hoksata sammuttaa.

AMD:n Cudaa vastaava tekniikka on OpenCL SDK ja paketin 2.9.1 64-bit (118 MB) voi ladata täältä

DirectX demo

- Lataa ja asenna DirectX SDK (eli software development kit) Microsoftin sivuilta.
Tällä hetkellä (11.8.2014) tiedoston nimi on DXSDK_Jun10.exe ja koko 571.7MB. Se on julkaistu jo 2010 mutta kaipa sitä päivitetään koko ajan.

Ilman Cudaa

Cudan kanssa

OpenGL demo

OpenGL:ssä ohjelma toimii, vaikka näytönohjain ei tukisikaan tiettyä ominaisuutta. Esim vaikka 8x anti-aliasointi tai tietyn kokoiset tekstuurit. Kaikki mihin hardis ei kykene, tehdää sitten softalla ajurin tasolla. Se on vaan hitaampaa.

Ilman Cudaa

Cudan kanssa

Nvidia Cuda Linux

Asennus

Aina ensin: sudo /usr/bin/nvidia-uninstall
Sitten:
Jetson-Ubuntu: sudo apt-get install cuda-toolkit-6-0 (tai -6-5)
Redhat,CentOS,Fedora: sudo yum install cuda